ISLAND MAJ 2007Island - ett magiskt land som jag besökt två gånger nu! Båda resorna har varit otroligt häftiga rent upplevelsemässigt!
Island ligger inte bara närmare än du tror, det är helt annorlunda än vad du någonsin trott.

Här kommer några utvalda delar av min vecka. Häng med till Island!

I Dalvik, en liten fiskeby på norra Island, spenderade vi större delen av resan.Vi började dock med att besöka Blå Lagunen, som ligger bara några minuter från flygplasten vid Keflavik.
Blå lagunen är ett naturligt spa med varmt mineralrikt vatten från heta källor.
Underbart härligt att bada i, man njuter varenda sekund!På lördagen var det en rundtur i området runt Dalvik som stod på schemat. Här besöker vi en bondgård.Vi fick även besöka en liten mysig kyrka i dalen, där fick vi lyssna pa vacker sång.
Här sjunger alla islänningar min favorit: "Ridum, ridum".
Filmen öppnas i ett nytt fönster och kräver Quicktime.På eftermiddagen besökte vi ett lokalt bryggeri - Kalði.
Här är jag och min goa vän Maggý.På kvällen fick vi avnjuta isländska delikatesser, här serveras Hangikjöt - rökt lamm.Under söndagen reste vi runt området kring sjön Mývatn för att titta på en del sevärdheter. Det här är det mäktiga vattenfallet Goðafoss.Vi fick även se varma källor. Här bubblade det friskt och varm ånga svepte över oss hela tiden.Dimmu borgir - ett område där det bor många troll. Det här är partytrollen.Maggý och Gyðný vid badet vid Mývatn. Det är ett liknande bad som Blå lagunen, men lite mindre.Det var väldigt varmt, linsen ångade snabbt igen.Häftiga kratrar vid hotellet där vi åt middag.
Vidare till sida 2 >>