Tillbaka

 

Datum Arrangör/Plats Tävlingstyp Klass Resultat
13.1.2007 ÅBSK Agility Klass 1 Disk
Mattes kommentar:
Domare var Katarina Virkkala och en riktigt lagom bana för oss. Jag kunde banan innan banvandringen och kunde fokusera på min handlingsplan. Det kändes kanon och jag tänkte verkligen "den här kan vi klara". Atte kändes fin när vi värmde upp och var lagom tänd. Han satt fint i starten och fokuserade. Det gick grymt bra! Disken kom efter en tunnel där bommen stod rakt fram och jag stod felvänd och ropade för sent. Atte drog rakt fram, rätt av honom, fel visat av mig. Jag kallade in och körde bara på vidare utan flere fel. Jättenöjd! Jag är mycket stolt över vårt debutlopp och över att jag inte lämnade honomm i sticket utan jobbade hela vägen. Superkul!

Datum Arrangör/Plats Tävlingstyp Klass Resultat
13.1.2007 ÅBSK Agility Klass 1 Disk
Mattes kommentar:
I dagens andra lopp var Annica Aller domare, den banan kändes inte heller alltför svår, bara rolig. Tyvärr gjorde jag samma fel i det här loppet, ropade för sent efter en tunnel och släppte honom. Atte drog rakt framåt över fel hinder. Nåja, jag diskar mig så gärna om det är för att hunden drar på det hinder jag visar..eller framåt om jag inte säger annat. Utan stopp kunde vi bara köra vidare och fick inga fler fel. Vår debutdag på tävlingsbanan kändes helt rätt. Vi hade bra rutiner, körde samlat och hade väldigt, väldigt roligt! Så här ska hundsport kännas!
Datum Arrangör/Plats Tävlingstyp Klass Resultat
10.12.2006 Hund 2006 Utställning Unghundsklass kv. 1 kk.3
Mattes kommentar:
Åh detta eviga väntande! Vi hade basecamp vid agilityplan och trodde att vi skulle få gå in direkt. Icke. Sen vågade inte jag gå tillbaks med rädsla för att inte hinna tillbaks genom folkmassorna. Atte kapitulerade och somnade innan vi gick in i ringen. Yrvaken och taggade över en hel del och skällde. Springandet gick inte lika bra som vanligt, ståendet Atte hyfsat. Domaren jobbade snabbt och kollade bara tänder, kände inget mer. Atte skötte sig väl mot domaren, inga bekymmer där! Jag kände mig som en usling som utsatte honom för ringsituationen, Atte har inte förstått att "stå still och var tyst och söt" är en aktivitet. Han skäller och är jätte frustrerad över att jag beter mig som om vi jobbar, men han vet inte vad han ska göra.

Domaren, Ing-Marie Hagelins, kritik:
"Storvuxen hane m bra proportioner. Maskulint huvud. Vackert behäng på öronen. Mycket rak i fronten, mycket bra rygg, kort kors. Normala vinklar bak. Rör sig trångt bak, bra fram. Kunde ha bättre drive i baksteget. Behöver diciplineras för att komma till sin rätt i ringen."
Datum Arrangör/Plats Tävlingstyp Klass Resultat
24.9.2006 Eckerö Utställning Unghundsklass kv. 1 kk.2
Mattes kommentar:
Ringen var rejält försenad och emellanåt var jag väldigt nervös av att vänta och vänta. Atte var rätt cool och när det väl var vår tur så var jag också rätt lugn. Jag hade laddat med lite skinka att trycka i honom vid domargranskningen, men det var lite i överkant. Attepatte som hade haft tråkigt flere timmar tände till rejält på skinkan och började skälla. Han visade upp några snygga lägganden också. =) Domaren var jättetrevlig och rejäl. Perfekt Atte-domare, lät honom snabbt nosa lite och hälsa och tog sen i honom på ett väldigt självklart sätt. Atte visade inte nån antydan till att morra och jag var otroligt lättad! Så himla stolt och glad jag var! Atte gick riktigt fint och ställde sig rätt snyggt, jag var helnöjd med honom. Sen rådde förvirring då vi inte visste om vi skulle ut ur ringen innan konkurrensklassen eller om vi skulle vara kvar..vi stod kvar en stund, sen gick vi ut. Tydligen borde vi ha stått kvar. Nåja, inte så himla lätt att veta ju! Det blev en slät etta för oss. Halvfarbor Maricosan`s Onyx Duenna tog certet och blev BIR, kul med fina släktingar! Fyra kooikrar deltog, alla från Finland, och det var jättetrevligt att träffa dem och deras ägare.

Domaren, Bertil Lundgrens, kritik:
"stor hane som är lite lång i kroppen, maskulin, väl format huvud med bra uttryck. Väl burna öron, ngt kort hals. Goda vinklar, bra bröstkorg, lång i länden. Stark rygg, väl buren svans. Rör sig med bra steg, bra benstomme och päls."
Datum Arrangör/Plats Tävlingstyp Klass Resultat
30.4.2006 Vasa Hundutställning Utställning Juniorklass UTM kk.1, reservcert.
Mattes kommentar:
Utställning på hemmaplan, 5 kooikrar deltog. Körde en ny taktik, istället för att försöka få Atte att koppla av i ett lugnt hörn, så gick vi runt och kollade istället. Det funkade bra, han blockerade sig inte alls och skällde inte! Underbart!

Atte hade kul! Det lönar sig att gå runt och inte ägna sig åt honom, då tycker han att det är skitkul när man äntligen får göra nåt tillsammans. Han höll på att tveka lite inför domaren, men när jag sade "varsågod och hälsa" så blev han så glad att han glömde bort sig och hälsade översvallande på domaren. Tänderna var inget problem men när kulorna skulle klämmas på satte sig Atte på ändan och knorrade lite. Men han backade inte och morrade inte fult eller aggressivt. Vilken seger! Jag stod och bubblade av stolthet medan domaren skrev kritiken. Erinomainen -Utmärkt!! Och reservcert slutade det med också, man fick ju springa två gånger i ringen när man var såhär duktig =). Jag höll på att kasta mig om halsen på domaren!

Farmor Enna plockade hem bäste veteran och faster Orry BIR. BIM blev Orrys kullbror, som tog hem certet. Cindy fick en slät 1. Grattis alla! Och tack till Cissi som skjutsade och höll ordning på hundar, nummerlappar, priser och prylar. För att inte tala om mitt psyke.

Rainer Vuorinens kritik(översatt):

"Mycket goda proportioner, vackert huvud och ögon. Utmärkta öron som har vackra svarta hängen. Bär huvudet väl. Svansen har riklig behåring och vit spets vita tecken i pannan. Oranga färgen överväger."

Datum Arrangör/Plats Tävlingstyp Klass Resultat
16.04.2006 Lilla Stockholm Utställning Juniorklass kv.2, kk.1
Mattes kommentar:
Bara 3 kooikrar anmälda, men flere kooikerägare tittade förbi och hejade på oss! Jättetrevligt!

Det var lång kö in i hallen och Atte var ganska stressad och skällig när vi ställde i ordning. Han hade inte riktigt fått ro i kroppen tills vi skulle in i ringen. Jag klickade lite kontakt och lekte följa-john och springandet i ringen gick fint. Han ställde upp snyggt och hälsade glatt på domaren. Gav tom en liten puss och kråmade sig =). Sen tog domaren fram måttbandet, ett jätteläskigt av metall, och sträckte sig efter Atte. Näpp. Hundtoken lyckades frambringa all envishet i världen och satte sig tvärt på bakhasorna och vägrade låta sig petas på, ännu mindre mätas. Ingen korv i världen kunde ändra på detta. Jag fick visa tänderna och så nöjde vi oss. Sen ställde han glatt upp sig igen när domaren skrev kritiklappen. Jag var säker på att vi skulle få en 0, men domaren sade att i slyngelålderna får man räkna med motgångar, inget fel på hunden, det blir bättre..

Efter en stund hade Atte lugnat sig och blev min drömhund! Vi gick runt och kollade på mässan och satte oss för att titta på lydnadstävlingarna i elitklassen. Efter en promenad i innerstan, besök hos mina vänner och på ett café med en underbart lugn, lyhörd och balanserad hund så kände vi oss som riktiga segrare i alla fall! Det blir bättre! Tack mamma för att du följde med och ställde upp hela dagen!

Ove Germundssons kritik:
"9-mån hane av bra mod. men för stor, vackert huvud m. korrekt uttryckt. Korrekt bett, utmärkt hals, rygg, svans, välformad front bröstkorg mycket benstomme. Utmärkta rörelser vinklar. Är alltför osäker i ringen och vill ej låtas hanteras. Behöver mer ringträning och bättre självförtroende, därav priset."

Datum Arrangör/Plats Tävlingstyp Klass Resultat
19.03.2006 Tammerfors Utställning Valpklass kk.2
Mattes kommentar:
Utställningspremiär och pirrigt värre! Vi åkte med Gun-Viol och Marika och jag var SÅ glad att de var med!! Atte gick fint och stod snyggt, men tyvärr så morrade han åt domaren och vi blev uteslutna. Vi fick i alla fall ett hyfsat utlåtande av domaren som var mycket sträng, bara 2 av 17 hundar fick exellent?! Kul att de var Marikas hundar, Attes farmor och faster =). Jag var mycket nöjd när vi åkte hem. Atte skötte sig riktigt bra trots att det blev en lång dag då vi stannade och hejade på Marika som hade både Orry och Enna i gruppfinalerna =). Bara att gå hem och öva mer. Och ta med godis nästa gång =P.

Domaren, Elina Tan-Hietalahtis utlåtande (mycket fritt översatt):
"Onödigt stor men typiskt utseende, dock ej till lynnet, bra huvud, vackra ögon, rätt proportioner, snäva rörelser bak, bra svans, rätt färg. Tyvärr utesluten pga agressivitet"

Tillbaka