Tillbaka


Namn:  Mollitas Atlas, kallas Atte
Ras:  Kooikerhondje
Född:  2005-06-21
Höjd:  ca 42 cm
Vikt:  ca 12 kg
Uppfödare:  Kennel Mollitas
Utställning:  r-cert, 2 bh
Hälsa:  Vaccinerad mot Rabies
 HD: A, AD: 0/0
 Patella: 0/0
Tränar:  Lydnad och agilityMattes ord om Atte:
Atte är min gyllene prins, mycket väluppfostrad om han får säga det själv. Vilket han ofta gör när det är andra hundar i närheten. Annars skäller han bara när han vill ha något sagt. Som när han tror att maten kanske håller på att ta slut (ve och fasa!), eller när maten faktiskt är slut (dålig matte) och så några sällsynta gånger då han har tråkigt.

Att ha tråkigt är det värsta Atte vet, all inaktivitet är av ondo och måste stoppas!! Vi kommer att träna agility men för tillfället är lydnadsträning en klar favorit. Egentligen är allt nytt man kan lära sig roligt och klickern är det roligaste av allt. Atte tror bestämt att han äger klickern. Han är en mycket följsam, lättlärd men självständig hund som inte oroar sig om matte går hem och han blir ensam kvar i skogen. Men oftast följer han med för hon brukar ju alltid hitta på nåt knäppt så det är bäst man hänger med så man inte missar allt det roliga!

Atte är ett riktigt charmtroll med en utstrålning som fängslar de flesta. Han hälsar vänligt på alla och låter sig bli klappad, men bara på hans premisser! En kille med stor integritet som inte låter sig visiteras av vem som helst. Till och med matte morrar han åt, men hon är inte så lättskrämd och oftast visar det sig att hon dessutom är envisare än Atte själv. Ändå vill han alltid vara nära och ligger sällan mer än en armslängd bort. Lillprinsen.

FINUCH Cavalriina´s Haidy Haizana, Molly            FINUCH Maricosan´s Novo Duenna, Elvis


Pappa Elvis och mamma MollyTillbaka